Kørekort Greve – hvem og hvordan?

At vælge kørelære er ikke bare noget som man lige gør. Ofte har man sparret op i længere tid for at få råd til selve kørekortet, hvorved at pengene ikke sidder løst. Man har derfor interesse i at finde en køreskole, hvor prisen ikke er for høj. Undervisningen skal omvendt også være i orden. Det nytter nemlig ikke noget at vælge en billig køreskole, hvis undervisningen er af en så dårlig kvalitet, at man eksempelvis skal tage en masse ekstratimer, eller dumper såvel teoriprøve som køreprøven.

Uanset om du søger en køreskole i Greve, Solrød, Ishøj eller resten af landet, skal du derfor holde øjne og øre åbne. Lyt til de erfaringer som venner og bekendte har gjort sig med de lokale køreskoler. Ofte siger deres erfaringer rigtig meget, hvorved at du tit gør klogt i at læne dig op af disse erfaringer. Kemi spiller også en stor rolle. Mange køreskoler tilbyder derfor også, at du kan deltage i en gratis teoritime, for at se kørelæren an, og hvilke undervisningskompetencer som vedkommende har.

Når du skal finde ud af hvad dit kørekort kommer til at koste, så se på priserne for ekstratimer. Langt de fleste har behov for lidt ekstra timer, for at kunne bestå ”i første hug”. Sagen er nemlig de fleste kørelærere gør brug af dobbelttimer, hvorved at man med et almindeligt kørekort kun er ude at køre 8 gange – og det er ikke meget, hvis man skal lære at køre bil fra bunden af.

Læg dertil, at man ikke altid kan få en køreprøve lige når man ønsker det. Du kan derfor risikere at skulle vente et par uger ekstra på en køreprøve end umiddelbart antaget, hvorved at du sikkert gør klogt i at tage nogle få ekstra køretimer i denne periode. Husk at du også skal betale for en lægeattest, samt et prøvegebyr til politiet.

15 års køreglæde

Selvom at S-toget både stopper i Karlslunde, Hundige og Greve Strand, er et kørekort nu engang nyttigt. Som ungt menneske lærer man trods alt også hurtigere, end man gør når man er oppe i alderen.

Det giver derfor fin mening at tage sit kørekort som 18-årig, også selvom at man ikke køber bil fra start, eller låner andres bil på ugentlig basis. Ja, faktisk kan man begynde på kørekortet allerede som 17 årig. Det gode ved at tage kørekortet så tidligt så muligt, er ligeledes, at kortet så er taget én gang for alle. Med mindre at man får frakendt kortet, kan man nemlig have sit kørekort i 15 år, før det skal fornyes. Dette sker administrativt ved at aflevere en ansøgningsblanket og et foto, hvorved at man først skal aflægge lægeattest når man er over 75 års gammel. Tager du dermed kørekortet som 18-årig, skal det først fornyes når du fylder 33 år.

Og mens man som 17-18-19 årig sjældent har et presset program mens man er under uddannelse, kan tingene meget vel se anderledes ud senere i livet. Opstår behovet for et kørekort derfor først i slutningen af 20’erne, kan det hurtigt blive noget logistisk rod, hvis man skal afsætte tid sideløbende med job, hundeluftning og børnepasning.